Resepi Kek Coklat Leleh Saiz Plankton

Resepi-Kek-Coklat-Leleh-Saiz-Plankton-2

Resepi-Kek-Coklat-Leleh-Saiz-Plankton-1

Siapa tak suka kek coklat leleh kita tak geng! Sedap kot kek coklat ni dan ika percaya mesti ramai yang suka coklat. Huhu. Nak buat kek ni senang je rupanya. Antara rajin atau malas je nak buat. Kan? Takpe, ika bagi resepi yang paling ‘rajin’ korang buat kek ni. Sukatan nya hanya menggunakan sudu besar je tau. Dah nama pun kek coklat mini so guna sukatan sudu je la kan. Hihi

Resepi Kek Coklat Leleh Saiz Plankton

Bahannya :

1 biji telur gred C

4 sudu besar tepung gandum

3 sudu besar susu segar / susu cair

1 sudu kecil baking powder

3 sudu besar serbuk koko

3 sudu besar minyak masak / minyak sayur

4 sudu besar gula

secubit garam

Cara buat kek coklat mini ni korang boleh tengok video kat bawah ni yer.

Korang mungkin berminat nak tau Cara Buat Kek Coklat Larva Moist

Respons Pembaca

berkata tentang ini

Ika Typing

Ika Typing

Seorang blogger, suka makan & editing. Siapa nak resepi best, saya akan update dalam blog magicalips. Nyumnyum!
Ika Typing

1 comment on “Resepi Kek Coklat Leleh Saiz PlanktonAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *