menu diet ini cara untuk kurus pantas dan cepat

Diet Sehari Je Dah Turun Berat 1.4kg, Wanita Ini Kongsi Tips Cepat Kurus

Masalah berat badan berlebihan ni rasanya kebanyakan orang Malaysia akan hadap benda ni.

Dan untuk cepat kurus, mereka yang bermasalah berat akan mengambil suplement untuk kurus walhal sebenarnya? Suplemen untuk kurus adalah bulls**!t.

Sebab untuk jangka masa panjang, pil kurus ni akan bagi kesan sampingan pada pinggang korang.

Cara untuk kurus cepat sebenarnya sangat mudah. 70% daripada makanan dan selebihnya pada senaman.

Tapi, untuk konsisten buat memang tak mudah.

Admin tertarik untuk berkongsi tips daripada Amylea Azizan berkenaan cara beliau kurus dalam masa hanya sebulan sahaja.

Tips kurus cepat dengan pemakanan

Dalam sebulan turun berat dalam 8.5kg.

cara kurus cepat

This is what i did

Diet Sehari Je Dah Turun Berat 1.4kg, Wanita Ini Kongsi Tips Cepat Kurus

Hari Diet : from India food expert.

  • Telor rebus kosong 6 ( 3 biji pagi & 3 biji tengahari)
  • Green Tea kosong 5 ( 1 uncang 1 mug,
    Breakfast/ lunch/ high tea/ dinner & sebelum bedtime at least sejam sebelum)
  • Apple 2 biji / apa jenis apple pun boleh ( 1 biji tengahari & 1 biji ptg)
  • Oat kosong 1 / kekacang kosong ( malam )

* kosong tanpa gula/ tanpa sos/tanpa garam/ tanpa perisa*

1 hari lose 1kg with this diet, my first day 1.4kg. You wont feel weak this diet is enough to fuel sufficient energy.

Hari Biasa:

  • Brown rice separuh genggam
  • Virgin coconut oil( klu goreng telor)
  • Kimchi
  • Frozen yogurt / greek yogurt
  • Green tea kosong ( wajib)

Cheat day:

  • Atkins ( lauk saja apa2, ayam goreng ke apa but no more than 1000 calorie) usually sy makan sehari sekali je klu cheat day sbb dh cukup.
  • Ice cream ( dark chocolate)

Tapi tetap

 air manis!!! NO NO NO walau sikit sila ada mineral water bersama walau ke mana pegi.

Setiap kali i cheat day i will go on diet. And if i think i ate way too much on cheat day i will diet 2 hari.

And then back to hari biasa.

Egg is essential, even hari konsert i consume eggs for breakfast and eggs for high tea.

tips kurus dengan selamat
After u do this u changed ur habit & akan rasa sgt selesa. No more bloating, no more perut meragam, buncit etc.

Okay good luck! I am still in my journey lg 6Kgs!! Wish me well!

Tq cik/puan Amylea sudi berkongsi tips best ni dengan kami. Admin pun nak cuba jugaklah. Hehe.

Baca Juga Tips Wanita Ini Kurus Dengan Hanya Berlari Setiap Hari

Respons Pembaca

berkata tentang ini

1 comment on “Diet Sehari Je Dah Turun Berat 1.4kg, Wanita Ini Kongsi Tips Cepat KurusAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *