ikaya1105 Archive

30 Inspirasi Kasut Louboutin Jadi Kegilaan Wanita Satu Dunia

Christian Loubotin. Siapa yang tak kenal dengan nama di atas kan? Beliau ialah pereka kasut tumit tinggi yang sangat digilai oleh wanita seluruh dunia termasuklah di kalangan selebriti. Rekaan kasut jenama Louboutin sangat unik dan setiap rekaan beliau pasti menarik perhatian wanita untuk sarung terus di kaki. Malah tekstur pada kasut juga nampak eksklusif dan reka bentuk kasut kelihatan selesa dan sesuai dipakai walaupun tumit …

15 Kod Warna Lipstik Nude MAC Yang Anda Pasti Beli

Nowadays ramai gadis yang gemar dengan lipstik. Boleh dikatakan barang ‘wajib’ yang mesti dicalit pada bibir supaya muka nampak lebih berseri even mahu ke pasar malam. Namun, gadis-gadis ini mahu lipstik yang tidak terlalu menyerlah dan boleh membuatkan bibir nampak lebih natural.  15 Kod Warna Lipstik Nude MAC Yang Anda Pasti Beli So lipstik berwarna Nude jenama MAC sangat sesuai pada gadis yang ingin kan bibir …

5 Ciri Sebenar Wanita Yang Menjadi Idaman Lelaki

Sering kita dengar pepatah ‘perigi mencari timba’ kan? Wahai gadis, kalau anda mahukan lelaki yang anda gemari jadi anda kena jaga perilaku & anda kena tahu ciri-ciri wanita yang menjadi idaman lelaki tersebut. Bukan main terjah saja. Lelaki paling tidak suka pada wanita yang agak ‘gelojoh’ ni. Haha 5 Ciri Sebenar Wanita Yang Menjadi Idaman Lelaki Di sini, saya ingin kongsikan ciri-ciri wanita yang menjadi pilihan setiap lelaki. 1. …

4 Cara Mudah Pikat Lelaki Yang Awesome

Kenapa minah ni asyik bagi aku makanan eah? Lepastu dia punya muka dah macam opera cina aku tengok. Dari jauh aku dah bau minyak wangi dia. Bila dengan aku asyik senyum jer tapi bila dengan laki lain muka garang macam singa! Kenapa eah? – kata seorang lelaki dalam hatinya Wahai lelaki, takkan tu pun tak faham lagi? Jika ada wanita yang buat sedemikian maknanya dia …

Penangan Si Triplets Ni Lagi Dahsyat Daripada Datin Rara

Yeke Triplets ni lagi famous daripada Datin Rara kita yang comel tu? Haa meh sini nak cerita pada sesiapa yang tak kenal kat Triplets ni. Song Il Kook ialah ayah kepada Daehan, Minguk dan Manse ( triplets tu la ). Baca nama pun kita dah tau yang mereka ni daripada Korea kan. Huhu. Il Kook ni seorang pelakon yang mempunyai anak kembar tiga. Ketiga-tiganya lelaki. Kalau lelaki …

Resepi Kek Coklat Leleh Saiz Plankton

Siapa tak suka kek coklat leleh kita tak geng! Sedap kot kek coklat ni dan ika percaya mesti ramai yang suka coklat. Huhu. Nak buat kek ni senang je rupanya. Antara rajin atau malas je nak buat. Kan? Takpe, ika bagi resepi yang paling ‘rajin’ korang buat kek ni. Sukatan nya hanya menggunakan sudu besar je tau. Dah nama pun kek coklat mini so guna …

Biskut Cip Coklat Inti Nutella Saiz Adik Giant

    Kalini ika nak try buat biskut cip coklat inti Nutella pulak! Biskut saiz adik Giant punya ya. Jangan main-main bah. Haha. Ni buat artikel sambil ngunyah biskut cip coklat la. Nyumm nyumm. Tangan ika ni memang ‘gatal’ nak bakar-bakar. Selagi tak buat selagi tu la asyik fikir & tengok video resepi-resepi kat youtube. Haih tengok je mana boleh tahan beb! Mesti kena buat lah. …

Resepi Mudah Homemade Black Pearl Cool Blog

Gambar : google Black pearl + air coklat blend memang umphh! Black pearl ni kegilaan ramai kan? Terutamanya golongan muda dan budak kecil. Yelah, gila tak suka? Rasa pearl ni kenyal-kenyal dan lembut. Kadang-kadang sampai tertelan macam tu je sebab licin. nasib baik tak ‘tercekik’. Huhu Resepi Mudah Homemade Black Pearl Cool Blog Ok jom kita buat pearl yang kenyal ni! Senang je lah nak …

Cara Paling Mudah Buat Kek Moist Coklat Larva

Gambar dari ulampegaga Semua pasal coklat sentiasa mendapat perhatian saya! Hantu coklat tu tadi. Hehe So kalini saya ada resepi cara buat kek moist coklat larva. Dahla moist lepastu ada larva lagi kat dalam kek tu. Yang best nya saya letak dalam peti sejuk, kek coklat tu tak keras pun. Cara Paling Mudah Buat Kek Moist Coklat Larva Bagi peminat coklat seperti saya mesti akan cari/google …

Gadis Ini Mampu Nyanyi 13 Suara Artis Terkenal

Sebelum ni viral seorang gadis Jakarta dengan loghat Inggeris kan? Ok kalini lain sikit ya! Meh teruskan baca kalau nak tau. Gadis Ini Mampu Nyanyi 13 Suara Artis Terkenal Jenny Marsala, seorang gadis German bagaikan pantulan suara penyanyi-penyanyi yang terkenal. Jenny boleh keluarkan suara yang sama giler dengan penyanyi terkenal ni. Antara suara penyanyi yang dia tiru ialah Shakira, Rihanna, Katy Perry, Iggy Azalea, Ariana Grande, Jessie …

Anda Boleh Tengok Gelagat Datin Rara Secara Live Lepas Ni

Siapa tak kenal dengan anak Awal & Scha, Lara Alanaa a.k.a Datin Rara kan? Rara sentiasa mendapat perhatian orang ramai dari dia lahir sampai lah sekarang. Si kecil ni juga dah ada akaun instagram sendiri dan mempunyai follower yang sangat banyak! Kalah Awal & Scha. Hihi Anda Boleh Tengok Gelagat Datin Rara Secara Live Lepas Ni Selain mempunyai brand pakaian sendiri, Rara juga bakal muncul di …