Review Archive

Umph Yang Hilang Bila Filem Kabali ‘DiMelayukan’ Tapi…

Baru-baru ni saya berpeluang menonton Screening Filem yang dilakonkan oleh aktor terkenal Rajinikanth, Kabali. Ramai tahu Rajinikanth punya power dalam lakonan. Dan saya jamin ramai yang kagum dengan effect dan aksi dalam setiap filem lakonan lagenda ini. Bagi anda yang nak pergi layan wayang ni, saya sarankan anda pilih yang versi Tamil sebab inilah antara faktor utama yang mewujudkan  rasa umph! filem Kabali ini. Tapi kalau anda malas nak baca …

Anak Autism Itu Luarbiasa, Bukan Penyakit Di Mata Saya

24 April lepas, atas jemputan DKayangan melalui info dari blogger Acul, saya hadirkan diri untuk menonton filem Redha yang bertempat di Cineplex ECurve. Jujur saya katakan, saya bukanlah peminat tegar filem melayu di pawagam. Kalau masa zaman kolej, ya. Boleh katakan ” i love Malay film”. Tapi, itu hanyalah kerana filem hantu. Biasalah, bab hantu ni memang kegemaran ramai. Kan? Malahan, sebelum  “screening” filem Redha ni, …

Lucy’s Kitchen Buat Anda Ingin Jamah Menu Western Setiap Hari

Sebut saja tentang Lucy’s Kitchen pertama kali, saya masih blur dan tidak berapa mahir dengan rasa di restoran ini. Namun, atas rekomendasi kawan-kawan yang seringkali menyatakan kelazatan makanan “western” di sini  membuatkan saya rasa tertanya-tanya dan ingin mencuba. Setahu saya lah, restoran Lucy’s Kitchen mempunyai cawangan di banyak tempat sekitar Sabah. Antaranya di Penampang, Imago Mall Kota Kinabalu, Metro Town. Cawangan terbaik adalah di Imago …

10 Smart Phone berkapasiti 4GB Ram Tahun 2015

Semakin hari semakin kita tak dapat mengejar perkembangan teknologi. Ada sahaja benda baru yang dicipta, ada sahaja benda baru yang keluar setiap hari. Kalau hari ini kita bangga dengan smatphone yang berkapasiti RAM 3Gb, tak sampai setahun akan keluar pulak smartphone 4Gb. Walau apa pun, saya akan kongsikan 10 Jenis Smartphone berkapasiti 4Gb RAM yang akan dilancarkan pada tahun 2015. #1 Asus Zenfone 2 1. …