Aku Hamil Selepas Minum Air Taugeh. Cara Masak Macamni

Untuk yang tertanya macamana cara aku masak air taugeh ni? Sebenarnya aku dua tiga kali jugak buat air taugeh. Tapi sudahnya aku tak minum. Haha. Hangat-hangat tahi ayam. Sebab aku kan dibekalkan clomid, jadi aku rasa boleh pregnant lah bila dah dibekalkan ubat doktor. Tapi rupanya sangkaan tu salah sama sekali. Haha. Korang boleh baca lah kat artikel sebelum ni okay? Baca Kat Perjalanan TTC …

Cara Kesan Waktu Subur Dengan Tepat Selepas Telur Matang

Kalau korang da sampai artikel ni, maknanya korang da baca artikel aku Pregnant Selepas Berurut Dengan Ibu Nisa. Ok, macamana aku tau hari aku subur? Sedangkan period aku tak tetap? Macam yang aku bagitau kat artikel atas, aku tau cycle period selepas buat treatment kat Klinik Dr Hamid Arshat. Dan kemudian bila tak makan ubat clomid,etc telur aku tak matang. Aku cakap berdasarkan naluri aku. Aku bukanlah …

6 Tahun Aku Tunggu Baby Dan Aku Hamil Lepas Pergi Berurut

Assalamualaikum.. Waktu aku publish artikel ni, itu bermakna usia kandungan aku masuk ke trimester seterusnya.  Harap tiada yang tanya bila due date atau berapa usia kandungan aku. Korang ada baca tak tentang usaha aku nak pregnant sebelum ni? ***Peringatan: artikel ni agak panjang untuk dibaca & mungkin ada yang akan pening baca. Jadi, saranan aku, korang catit tarikh-tarikh yang aku sebut dan perhatikan flow rawatan …

Diet Sehari Je Dah Turun Berat 1.4kg, Wanita Ini Kongsi Tips Cepat Kurus

Masalah berat badan berlebihan ni rasanya kebanyakan orang Malaysia akan hadap benda ni. Dan untuk cepat kurus, mereka yang bermasalah berat akan mengambil suplement untuk kurus walhal sebenarnya? Suplemen untuk kurus adalah bulls**!t. Sebab untuk jangka masa panjang, pil kurus ni akan bagi kesan sampingan pada pinggang korang. Cara untuk kurus cepat sebenarnya sangat mudah. 70% daripada makanan dan selebihnya pada senaman. Tapi, untuk konsisten …

Sis Tak Pakai Produk, Sis Lari Ja. 63kg – 48kg 3 bulan.

Banyak dah sebenarnya inspirasi untuk kurus ni. Dari yang teknikal nak jaga pemakanan sampailah yang buat jadual untuk bersenam. Tolak tepi copywriting produk kurus yang setiap hari lalu di timeline Facebook, Instagram dan twitter, teknik kurus secara natural lebih diminati orang ramai. (At least mereka share atau simpan untuk bacaan di kemudian hari) Perkongsian Syauqina Akmar untuk kurus dalam masa 2-3 bulan ni agak mudah …

Instagram Budak Perempuan Rusia Mata Patung, Ibu Hamil Kena Tengok Biar Kenan

Wajah Anastasia, budak perempuan Rusia berusia 6 tahun, bermata biru ni dah lama popular di media sosial. Cuma masih ramai tidak tau nama budak ni dan instagram miliknya. Disebabkan terlampau cantik macam patung, kalau ada mak-mak yang tengah hamil tu, disarankan tengok wajah Anastasia setiap hari. Boleh terkenan kalau dah minat sangat dengan budak ni. Kalau sebelum ni, kami paparkan budak Melayu kacuk Rusia muka …

Rancang Majlis Perkahwinan Dalam Taman Di Bandar Baru Bangi

Masa sampai je kat taman tasik cempaka, Bangi, Dya agak keliru sikit. Sebab, tak sangka rupanya kat sini ada tempat khas yang boleh dibuat pelbagai majlis. Ingatkan Taman Tasik Cempaka ni tempat untuk beriadah je. Rupanya boleh buat majlis jugak. Lake Cempaka Villa ni terletak betul-betul bersebelahan Tasik Cempaka. Sesuailah kalau ada yang suka konsep majlis ala-ala dalam taman. Kapasiti yang boleh ditampung berapa ramai? …

Murung Lepas Muka Breakout, 6 Produk Drugstore Pulihkan Jerawat Farah

Teringat lagi setiap kali pergi event review bersama & pergi ke sabah (bloggertalk sabah), Farah terlalu murung dengan muka yang breakout. Bila ke mana-mana kawan-kawan akan tanya kenapa dengan muka. Farah terlampau murung hingga menangis senyap-senyap. Pertanyaan rakan tak sepatutnya timbul sebab menambahkan lagi kesedihan empunya muka. Yelah, mana tak murung kalau sebelum ni muka putih gebu, tiba-tiba muka hancur penuh jerawat kerana bahana pakai …

Taktik Wanita Simpan RM12600 Guna Duit RM20 Selama Setahun Untuk Anak

Bukan mudah nak menyimpan ni kalau tak beriya. Saya sendiri pun jarang-jarang menyimpan. Botol kuih raya dah tersedia ada. Tapi, masukkan duit belum lagi. Haha. Kami siap beli beberapa balang botol khas untuk simpanan yang berbeza. Untuk travel, kecemasan, dan lain-lain. Tapi belum start buat apa-apa lagi. Haih. Bila ternampak status Puan Aminahtul Marrdiah saya rasa terinspirasi untuk meneruskan usaha menyimpan duit dalam balang khas yang …

Dr Hamid Arshat Kongsi 18 Rahsia Awet Muda Secara Semulajadi

Sekarang ni zaman orang berlumba-lumba jual produk macam pil kurus, pil kulit bersih putih gebu, pil itu, pil ini. Tapi, banyak juga kes yang mana produk tempatan memudaratkan pengguna yang memakai. Kesan akan nampak dalam waktu jangka masa yang panjang. Mungkin luaran wajah nampak bersih dan gebu. Tapi dalaman, terseksa. Jadi, saya terbaca status FB Dr Hamid Arshat jadi terfikir kenapa kita tak guna je bahan semulajadi …

Kesan Buruk Beri Junkfood Atau Jajan Pada Anak-Anak Kita

Junkfood dari kecik memang semua orang dah terbiasa makan. Termasuk saya lah. Sebab sedap kan? Tapi yang sedap tu lah yang memudaratkan. Banyak status di facebook milik seorang dr iaitu dr Zubaidi, menasihatkan agar jangan beri anak-anak makan junkfood. Baca Juga Cara Kuruskan Badan Dengan Rebusan Air Viral Kenapa Tak Boleh Makan Junkfood? Menurut Dr Zubaidi, junkfood atau jajan adalah makanan murah yang mudah didapati. …

Berjaya Kuruskan Badan Dengan Rebusan Air Kurus Viral

Dya sekarang ni memang tengah struggle nak kuruskan badan. Tapi, pempaham je lah. Malas weh! Asal malam je mesti makan apa saja lepastu menyesal. Nak exercise jauh sekali. Macamana nak kurus ni? Nasib baiklah cik puan Aisyah Badar Bajrai baik hati nak kongsi petua untuk kuruskan badan dengan bahan-bahan semulajadi. Dya nak lah cuba. Kot kurus lepasni kan? Berjaya Kuruskan Badan Dengan Rebusan Air Kurus …