[11 GAMBAR] Rumah Pelik Polyhedron Ini Sebenarnya Adalah Mini Capsule. Kami Nak Singgah!

Arkitek ini, Manuel Villa telah mencipta ruang istirehat berbentuk polyhedron yang comel dan unik! Anda Boleh buat idea untuk pusat peranginan. Macam stail Time Capsule yang terletak di Sg Lembing, Pahang. Cuma mini  berbentuk polyhedron ini lebih eksklusif dan besar sedikit berbanding time capsule. Serta fungsi dia lebih kepada santai sewaktu melakukan aktiviti luar. Kira macam tempat lepak mewah la. Bos-bos besar, apalagi? Buat tema macamni pulak kat Malaysia boleh dok? Heheh.

Berlokasikan di Bogota, Colombia, mini capsule ini hanya berkeluasan 7,5 sqm sahaja. Sesuai dengan tema yang inginkan suasana alam semulajadi, idea oleh Manuel Villa ini bertujuan untuk memberi keselesaan kepada pengunjung. Dengan keluasan yang bagi kami, cukup sesuai untuk anda sekeluarga meluangkan masa di ruang istirehat yang serba moden ini, dan mendapatkan keselesaan maksima. 
Ruang capsule ini hanya digunakan untuk pengunjung beristirehat semasa aktiviti santai dan aktiviti luar sahaja. Namun begitu, ia dilengkapi dengan Sofa, ruang melukis yang luas, serta ruang untuk membaca dan bersantai bersama keluarga mahupun pasangan anda. Ada 11 gambar yang anda patut lihat! Jom..
#1
#2
#3
#4
#5
#6
#7
#8
#9
#10
#11

Respons Pembaca

berkata tentang ini

One comment

  1. […] Anda boleh buat sedikit kajian atas nama Tubotel Hotel di google. Yang paling best sekali ia sangat dekat dengan airport Langkawi. Jarak perjalanan menaiki kereta selama 5 minit sahaja. (Artikel Magicalips) Kalau jalan kaki, setengah minit mungkin sampai kot? Haha. Taknak cakap lebih, anda boleh lihat terus di gambar dan pasti sekarang juga anda naik flight ke Langkawi. Jomm!  Baca Ini Juga 11 GAMBAR Rumah Pelik Polyhedron Ini Sebenarnya Adalah Mini Capsule. Kami Nak Singgah […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.