16 Barang IKEA Sesuka Hati Diubah Suai Pengguna. No #11 Buat IKEA Menangis

Barang IKEA diubahsuai menjadi sesuatu yang di luar jangkaan pihak IKEA sendiri. Gelaran untuk mereka sesuai dipanggil  “IKEA Hacker“. Paling tak tahan gambar no 10, boleh buat anda rasa nak jugak jadi Hacker!

Sebut je IKEA, dari budak kecik sampailah budak “besar” tahu apakah IKEA. Tempat paling best untuk “release tension” dan perabis duit. Hehe. Tapi apa yang para pengguna satu dunia buat pada barang-barang IKEA ini sangat kreatif dan inovasi! Beli dengan harga minima tapi ubah penggunaan sehingga ke tahap maksima. Kami suka yang hamster tu. Haha..

 #1 Seat untuk kembar yang diperbuat daripada meja makan
#2 Keychain sumbat dengan flash drive milik anda
 #3 Ruang untuk kucing guna shelving
Sebenarnya Idea IKEA Hackers ini diwujudkan oleh Jules (bukan nama sebenar) yang inginkan sesuatu perbezaan dengan barang-barang IKEA. Dan 1 hari terfikir untuk mengumpulkan semua inovasi barang oleh pengguna dari satu dunia dan dipamerkan di dalam web khas yang dibuatnya.
#4 meja untuk imac
#5 Kerusi diubah jadi meja mudah alih
#6 Kabinet disusun jadi katil
#7 Meja Biasa diubah jadi meja untuk mesin jahit
Pada permulaan, beliau hanya menggunakan blogspot dan sedikit demi sedikit beliau menambahbaik blog dan menjadikannya website. Menurutnya lagi, beliau tidak dibayar oleh IKEA dan tujuan web ini dibuat hanya sebagai tempat untuk peminat IKEA rujuk dan kongsi kreativiti masing-masing di dalam satu tempat yang sama. Rujuk maklumat di  Ikea Hackers
“No, not a cent. Nil, nada, zilch. IKEA does not pay me nor is this site their idea or in any way sanctioned or endorsed by IKEA. This is purely a fan-run website ,” -Jules
#8 Toy bins jadi rak buku
#9 Rak buku sebagai kediaman hamster
#10 Beg Ikea jangan buang, boleh buat baju hujan ok? haha
#11 Bakul sampah jadi hiasan lampu kata ko
#12 Sesuai untuk ruang rumah yang kecil
#13  Beg bawak pergi sekolah
#14 Meja Iron Paling Besar
rujuk sini
rujuk sini
#15 Fret not pakai pensil ?
 

Respons Pembaca

berkata tentang ini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *