Disebabkan Gambar Ini, Kami Tidak Sanggup Untuk Menjadikan Arnab Sebagai Hidangan

Teringat masa kecil, pernah sekali. Hanya sekali sahaja, kami makan daging arnab goreng. Rasa daging arnab memang manis. Tapi, sehingga sekarang tidak sanggup untuk makan arnab, lebih-lebih lagi apabila kita melihat 10 aksi haiwan comel ini. 
Source 

Rupanya wujud satu kepulauan arnab di Jepun iaitu di Okonoshima, Japan. Pada awalnya, Lebih kurang 700 ekor arnab di sekitar kepulauan kecil ini dan kini mencecah ribuan dan ianya menjadi tarikan pelancong. Bayangkan anda membawa makanan di tangan dan arnab ‘beramai-ramai’ terkedek-kedek kejar anda. Bukan anda kejar arnab tau. Hihi. Jinak dan comel sangat.
Tunggu makanan sampai macam tu sekali yer.Hehe
Dikatakan dahulu, kepulauan ini merupakan kawasan khas yang menghasilkan senjata kimia. Antara tahun 1929-1945, tentera Jepun mengeluarkan lebih 6,000 tan gas beracun secara rahsia di situ. Dan disebabkan itu, Okunoshima tidak mempunyai penduduk dan sebenarnya sebilangan arnab ditempatkan di pulau terbabit sebagai bahan ujikaji untuk racun yang ada di situ.Source 
Bonding
Haha. Cerdik sangat masuk dalam cawan dah kenapa?
I can stand on my feet. See?

 Baca Ini VIDEO Wajib Tonton, Aksi Comel Arnab Yang Tertidur Apabila Diterbalikkan

Serang dia!!
Nah, awak ambil sikit, saya sikit, ok?

Namun demikian, ada juga mengatakan arnab ujikaji itu telahpun dihapuskan. Pada tahun 1971, sebilangan kecil pelajar sekolah telah membawa semula 8 ekor arnab sehinggalah sekarang populasi mencecah ribuan arnab.

Source from avaxnews,nonewz.co,theguardian.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *