Dhia Vivadea Archive

Aku Hamil Selepas Minum Air Taugeh. Cara Masak Macamni

Untuk yang tertanya macamana cara aku masak air taugeh ni? Sebenarnya aku dua tiga kali jugak buat air taugeh. Tapi sudahnya aku tak minum. Haha. Hangat-hangat tahi ayam. Sebab aku kan dibekalkan clomid, jadi aku rasa boleh pregnant lah bila dah dibekalkan ubat doktor. Tapi rupanya sangkaan tu salah sama sekali. Haha. Korang boleh baca lah kat artikel sebelum ni okay? Baca Kat Perjalanan TTC …

Cara Kesan Waktu Subur Dengan Tepat Selepas Telur Matang

Kalau korang da sampai artikel ni, maknanya korang da baca artikel aku Pregnant Selepas Berurut Dengan Ibu Nisa. Ok, macamana aku tau hari aku subur? Sedangkan period aku tak tetap? Macam yang aku bagitau kat artikel atas, aku tau cycle period selepas buat treatment kat Klinik Dr Hamid Arshat. Dan kemudian bila tak makan ubat clomid,etc telur aku tak matang. Aku cakap berdasarkan naluri aku. Aku bukanlah …

6 Tahun Aku Tunggu Baby Dan Aku Hamil Lepas Pergi Berurut

Assalamualaikum.. Waktu aku publish artikel ni, itu bermakna usia kandungan aku masuk ke trimester seterusnya.  Harap tiada yang tanya bila due date atau berapa usia kandungan aku. Korang ada baca tak tentang usaha aku nak pregnant sebelum ni? ***Peringatan: artikel ni agak panjang untuk dibaca & mungkin ada yang akan pening baca. Jadi, saranan aku, korang catit tarikh-tarikh yang aku sebut dan perhatikan flow rawatan …

Rancang Majlis Perkahwinan Dalam Taman Di Bandar Baru Bangi

Masa sampai je kat taman tasik cempaka, Bangi, Dya agak keliru sikit. Sebab, tak sangka rupanya kat sini ada tempat khas yang boleh dibuat pelbagai majlis. Ingatkan Taman Tasik Cempaka ni tempat untuk beriadah je. Rupanya boleh buat majlis jugak. Lake Cempaka Villa ni terletak betul-betul bersebelahan Tasik Cempaka. Sesuailah kalau ada yang suka konsep majlis ala-ala dalam taman. Kapasiti yang boleh ditampung berapa ramai? …

Murung Lepas Muka Breakout, 6 Produk Drugstore Pulihkan Jerawat Farah

Teringat lagi setiap kali pergi event review bersama & pergi ke sabah (bloggertalk sabah), Farah terlalu murung dengan muka yang breakout. Bila ke mana-mana kawan-kawan akan tanya kenapa dengan muka. Farah terlampau murung hingga menangis senyap-senyap. Pertanyaan rakan tak sepatutnya timbul sebab menambahkan lagi kesedihan empunya muka. Yelah, mana tak murung kalau sebelum ni muka putih gebu, tiba-tiba muka hancur penuh jerawat kerana bahana pakai …

Berjaya Kuruskan Badan Dengan Rebusan Air Kurus Viral

Dya sekarang ni memang tengah struggle nak kuruskan badan. Tapi, pempaham je lah. Malas weh! Asal malam je mesti makan apa saja lepastu menyesal. Nak exercise jauh sekali. Macamana nak kurus ni? Nasib baiklah cik puan Aisyah Badar Bajrai baik hati nak kongsi petua untuk kuruskan badan dengan bahan-bahan semulajadi. Dya nak lah cuba. Kot kurus lepasni kan? Berjaya Kuruskan Badan Dengan Rebusan Air Kurus …

20 Corak Henna Merah Cantik Terukir Atas Tangan

Selalu sangat jadi tradisi masyarakat India & juga Melayu memakai henna/inai pada tangan, setiap kali ada majlis perkahwinan. FOLLOW PAGE Cha KuehKoci & SET AS SEE FIRST. Ada banyak benda best kami nak kongsi! Ikutkan tradisi henna ni asalnya dari masyarakat India. Tapi ye lah, bila dah duduk kat Malaysia rakyat majmuk yang berkahwin campur ni, lama-lama tradisi memakai henna/inai menjadi adat dalam masyarakat melayu …

Berbuka Puasa Dalam Taman, Bufet Ramadhan 2017 Restoran Verandah

Info tambahan: Cyberview Resort & Spa merupakan resort bertaraf 5 bintang. Dan ianya dimiliki oleh Syarikat Setia Haruman Sdn Bhd. serta diuruskan oleh Cyberview Lodge Sdn Bhd Dalam banyak-banyak tempat berbuka puasa, saya rasa bufet ramadhan di Cyberview Resort & Spa ada sedikit kelainan berbanding tempat lain. Kebiasaannya, kami akan berbuka puasa samada di dalam dewan ataupun di hotel. Berbuka Puasa Dalam Taman, Bufet Ramadhan …

Bufet Ramadhan Serendah RM78 Di Dewan Perdana Felda D’Saji

Untuk makluman, bahasa yang digunapakai untuk artikel ini lebih santai & bersahaja. Selamat membaca! Masuk je ke Dewan Perdana Felda, terasa macam, isyh! Mewah betul makan kat sini weh. Dekorasi ala-ala zaman 40-60an dulu. Rasa lebih mesra, dan memang terfikir mesti banyak lauk kampung sedap ni. Sebelum ni Dhia hanya tau nama jenama d’saji keluarkan produk rempah & minyak masak. Rupanya D’Saji ada lagi cabang perniagaan …

Juadah Berbuka Serendah RM120 di Restoran Rabbani Lamb House

Dah dua dekad berlalu, kumpulan nasyid terkenal, nama Rabbani masih lagi menjadi siulan anak-anak muda zaman sekarang. Malah lagu nasyid Rabbani menyimpan memori yang akan buat pendengar rasa asyik dengan setiap bait lagu Rabbani. Tahun 2017 Rabbani mengambil satu langkah baru dengan membuka satu restoran nasi arab di Kuala Lumpur. Bertempat di myfoodloft KL bersebelahan Jakel Mall KL, restoran Rabbani Lamb House menghidangkan pelbagai pilihan …

Hidangan Bufet Ramadhan RM65 di Mandarin Court Hotel KL

Untuk anda yang tinggal di kota KL. Jika rasa ingin mencuba lokasi bufet ramadhan sekitar KL yang berharga bawah RM100, boleh cuba ke Mandarin Court Hotel KL. Lokasi yang terletak di tengah bandar KL mungkin menjadi lokasi tepat untuk anda berbuka. Malah hotel Mandarin Court ini juga berdekatan dengan stesen monorail Maharajalela. Jadi, jika hampir waktu berbuka anda masih lagi di dalam kenderaan awam, maka …