Adzril Bloggertalk Archive

Kereta Sewa Kota Kinabalu RM50?

Terkejut jugak ada harga kereta sewa Kota Kinabalu RM50. Itu dah kira murah sangat dah tu. Tapi betul ke ada harga sewa kereta yang murah camtu? Saya yang selama ni duduk kat Kota Kinabalu dan agak update dengan harga pasaran kereta sewa pun agak terkejut bila ada yang tanya saya berkenaan harga kereta sewa RM50 tu. Kereta Sewa Apa Yang Paling Murah tu? Nak cakap …

Diet Sehari Je Dah Turun Berat 1.4kg, Wanita Ini Kongsi Tips Cepat Kurus

Masalah berat badan berlebihan ni rasanya kebanyakan orang Malaysia akan hadap benda ni. Dan untuk cepat kurus, mereka yang bermasalah berat akan mengambil suplement untuk kurus walhal sebenarnya? Suplemen untuk kurus adalah bulls**!t. Sebab untuk jangka masa panjang, pil kurus ni akan bagi kesan sampingan pada pinggang korang. Cara untuk kurus cepat sebenarnya sangat mudah. 70% daripada makanan dan selebihnya pada senaman. Tapi, untuk konsisten …

Sis Tak Pakai Produk, Sis Lari Ja. 63kg – 48kg 3 bulan.

Banyak dah sebenarnya inspirasi untuk kurus ni. Dari yang teknikal nak jaga pemakanan sampailah yang buat jadual untuk bersenam. Tolak tepi copywriting produk kurus yang setiap hari lalu di timeline Facebook, Instagram dan twitter, teknik kurus secara natural lebih diminati orang ramai. (At least mereka share atau simpan untuk bacaan di kemudian hari) Perkongsian Syauqina Akmar untuk kurus dalam masa 2-3 bulan ni agak mudah …

Instagram Budak Perempuan Rusia Mata Patung, Ibu Hamil Kena Tengok Biar Kenan

Wajah Anastasia, budak perempuan Rusia berusia 6 tahun, bermata biru ni dah lama popular di media sosial. Cuma masih ramai tidak tau nama budak ni dan instagram miliknya. Disebabkan terlampau cantik macam patung, kalau ada mak-mak yang tengah hamil tu, disarankan tengok wajah Anastasia setiap hari. Boleh terkenan kalau dah minat sangat dengan budak ni. Kalau sebelum ni, kami paparkan budak Melayu kacuk Rusia muka …

Taktik Wanita Simpan RM12600 Guna Duit RM20 Selama Setahun Untuk Anak

Bukan mudah nak menyimpan ni kalau tak beriya. Saya sendiri pun jarang-jarang menyimpan. Botol kuih raya dah tersedia ada. Tapi, masukkan duit belum lagi. Haha. Kami siap beli beberapa balang botol khas untuk simpanan yang berbeza. Untuk travel, kecemasan, dan lain-lain. Tapi belum start buat apa-apa lagi. Haih. Bila ternampak status Puan Aminahtul Marrdiah saya rasa terinspirasi untuk meneruskan usaha menyimpan duit dalam balang khas yang …

Dr Hamid Arshat Kongsi 18 Rahsia Awet Muda Secara Semulajadi

Sekarang ni zaman orang berlumba-lumba jual produk macam pil kurus, pil kulit bersih putih gebu, pil itu, pil ini. Tapi, banyak juga kes yang mana produk tempatan memudaratkan pengguna yang memakai. Kesan akan nampak dalam waktu jangka masa yang panjang. Mungkin luaran wajah nampak bersih dan gebu. Tapi dalaman, terseksa. Jadi, saya terbaca status FB Dr Hamid Arshat jadi terfikir kenapa kita tak guna je bahan semulajadi …

Kesan Buruk Beri Junkfood Atau Jajan Pada Anak-Anak Kita

Junkfood dari kecik memang semua orang dah terbiasa makan. Termasuk saya lah. Sebab sedap kan? Tapi yang sedap tu lah yang memudaratkan. Banyak status di facebook milik seorang dr iaitu dr Zubaidi, menasihatkan agar jangan beri anak-anak makan junkfood. Baca Juga Cara Kuruskan Badan Dengan Rebusan Air Viral Kenapa Tak Boleh Makan Junkfood? Menurut Dr Zubaidi, junkfood atau jajan adalah makanan murah yang mudah didapati. …

Logo Hari Kemerdekaan 2017 Malaysia ke 60

Sekiranya anda mencari logo Hari Kemerdekaan 2017 Malaysia ke 60 di Google, pastinya anda akan dipaparkan dengan hasil beberapa logo yang cantik ini. Namun apa yang terpampang di carian itu bukanlah logo Rasmi Kemerdekaan Malaysia. Mungkin logo rasmi belum diindeks oleh google untuk ianya terpampang di enjin carian. Apa yang menarik, Logo Kemerdekaan Malaysia ke 60 yang terpampang di carian Google itu bukan direka oleh …

Poster Badang The Movie Dikecam, Designer Tampil Beri Idea Baru

Perasan tak poster filem Badang Adiwira Sepanjang zaman telah tersebar di Group Movie Addict di Facebook dan mendapat kecaman dari ramai pihak? Saya sendiri kurang berpuas hati dengan design poster filem ini walaupun saya bukanlah pereka grafik, jauh sekali merekabentuk poster. Saya percaya kecaman dan kutukan yang dilemparkan netizen adalah disebabkan mereka percaya ada pihak yang boleh buat poster lebih baik dari versi yang asal. …

Budak Kacuk Korea Kanada Bakal Ikon KPOP, Moga Terkenan

Bulu matanya panjang melentik. Kulitnya halus bersih. Memang sesiapa yang lihat pasti akan rasa cemburu atas kelebihan model cilik, Cooper Lunde. Bulu mata panjang memang asli ada sejak lahir FOLLOW Page Cha KuehKoci & SET AS SEE FIRST sebab banyak benda best kami akan kongsi kat sana! Mempunyai seorang kakak iaitu Lauren Lunde, juga menjadi model cilik kegemaran netizen. Cooper lunde dan kakaknya dilahirkan dengan …

Tak Sabar Nak Kahwin Guna Baju Cinderella Kat Inderaloka

Admin terjatuh hati bila scroll di IG milik butik iam_inderaloka. Baju untuk pernikahan dan persandingan memang menggugat nafsu yang ada. Makin tak sabar rasa nak kahwin. Kebanyakan rekaan baju pengantin dari butik Inderaloka ini nampak up-to-date dan banyak menggunakan warna-warna pastel dalam koleksi mereka. Untuk melihat perkembangan cerita/isu menarik yang lain, FOLLOW FB Page Cha Koci & SET AS SEE FIRST supaya tak terlepas benda …