Teknik betul potong ayam

Cara Betul Potong Ayam

Belajar cara potong ayam.

Saya percaya ramai orang yang masih belum pandai potong ayam walaubagaimanapun ada yang baru berusia 2 tahun pun dah pakar dalam bab potong ayam ni. Kalau yang biasa pergi tolong merewang dan memasak di majlis kenduri kahwin pasti sudah pandai teknik potong ayam yang betul. Tapi zaman sekarang ni kebanyakan ayam yang sampai ke majlis kenduri kahwin memang dah siap dipotong, tinggal lagi nak dibasuh sahaja. Kalau pergi ke pasar tani, lihatlah betapa hebatnya penjual ayam ni memotong ayam kepada 12 bahagian dengan pantas. Jom belajar cara potong ayam.

Perkongsian saya kali ini nampak agak basic, tetapi sebenarnya masih ramai yang memerlukan info seperti ini diluar sana. Terima kasih kepada Rasamasa untuk video ini.

Baca juga : 3 Teknik Buang Kulit Udang Cara Pantas

Baca juga : Singkir Lemak Anda Dengan Bernafas? Fakta Ini Mengejutkan Kami

Respons Pembaca

berkata tentang ini

4 comments

  1. […] Prev Article Next Article (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biasanya kita akan menghadapi sedikit kesukaran untuk memisahkan kulit udang sebelum kita telan isinya. Ada pulak jenis yang terus kunyah kulit dengan isi sebab nak cepat. Sebenarnya ada cara mudah untuk kita membuang kulit udang lagi-lagi masa makan Char Kuew Tiow kan? Baca juga : Cara Betul Potong Ayam […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.