Ini Baru Betul Sweet Couple Till Jannah

Semenjak kebelakangan ini ramai yang saya tengok hidup berkasih sayang. Alhamdulillah, rasa kasih sayang memang perlu kita sebar luaskan. Viral di media sosial berkenaan pasangan-pasangan sweet di facebook. Pasangan yang tua masih berpengangan tangan tak termasuk budak-budak sekolah yang till Jannah tu ya.

insta

Bercakap tentang kasih sayang setulus hati ini, saya terjumpa satu perkongsian di akaun facebook milik Dan Shan. Dia sendiri telah memerhatikan betapa pasangan ini sangat mesra dan apa yang dikongsi oleh Dan Shan sangat menyentuh hati saya. Inilah yang berlaku seperti yang dikongsikan oleh Dan Shan.

First of all, Syukur Alhamdulillah for all that God has blessed me with. Amin.
I saw this couple put on their raingear to take on this heavy rain.
This was the conversation between them..

Husband: kita tunggu kejap la syg, hujan lebat sangat ni
Wife: kalau tunggu takut lambat nak ambik Aishah (I’m assuming it’s their daughter)
Husband: call la kakNah cakap kita lambat sikit, suh dia bagi makan dulu ke apa.

Wife makes call then looks at the husband and said..

Wife: dah call, KakNah kata ok.

A few minutes later after staring out into the rain, the wife turns to the husband and says..
“kalau kita ada rezeki lebih tahun ni, kita beli la kete second hand ye bang”

Husband: InSyaAllah syg, nanti abg usahakan.
Senang la jugak kita tapi nanti bil air kita la pulak naik pasal dah tak mandi hujan..
(husband and wife laughs)

Even with the hardship they endured, they still manage to laugh and smile together.
Now that’s a happy family right there. May Allah bless you and your family with
rezeki yg melimpah and be happy always.

Sekarang terharu tak? Saya cukup terharu dengan kisah ini tak kiralah siapapun pasangan itu. Share kepada pasangan anda, contohilah kasih sayang antara mereka. Sekarang layan lagu cinta ini, khas untuk anda yang penuh dengan cinta dan kasih sayang.

Respons Pembaca

berkata tentang ini

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *