Blog Archive

Hidangan Bufet Ramadhan RM65 di Mandarin Court Hotel KL

Untuk anda yang tinggal di kota KL. Jika rasa ingin mencuba lokasi bufet ramadhan sekitar KL yang berharga bawah RM100, boleh cuba ke Mandarin Court Hotel KL. Lokasi yang terletak di tengah bandar KL mungkin menjadi lokasi tepat untuk anda berbuka. Malah hotel Mandarin Court ini juga berdekatan dengan stesen monorail Maharajalela. Jadi, jika hampir waktu berbuka anda masih lagi di dalam kenderaan awam, maka …

4 Pulau Cantik di Johor Yang Anda Perlu Pergi Setiap Tahun

Dulu pernah viral sekejap tentang kecantikan pulau-pulau yang ada di johor. Johor kian dikenali dengan kebersihan dan kejernihan air laut di pulau-pulau peribadi yang dahpun dibuka untuk kunjungan ramai. 4 Pulau Cantik di Johor Yang Anda Perlu Pergi Setiap Tahun Pulau Rawa Kecantikan Pulau Rawa di Johor Bharu memang diakui pesisir pantainya jernih dan anda akan lihat lebih ramai pelancong luar berbanding orang tempatan. Harga …

Siapa Kata Pemilik Enterprise Tak Boleh Beli Rumah

Saya sendiri dah guna langkah ini untuk beli rumah-rumah saya sebelum ni 10 langkah di bawah ini untuk membeli rumah menggunakan duit bisnes enterprise: Tips 1 – Pastikan duit sales masuk ke dalam akaun business, bukan peribadi. Bagi yang menjalankan business enterprise, pastikan setiap jualan atau sales yang masuk ke dalam business kita adalah melalui akaun bank syarikat. Jangan guna akaun bank peribadi. Kerana, kita …

Menginap Di Hotel Dorsett Jika Ke Putrajaya #BloggertalkPutrajaya

Berdasarkan dari artikel 10 Aktiviti Best di Putrajaya, rupanya banyak gila aktiviti yang anda boleh buat di Putrajaya. Dan kesemua aktiviti tersebut tidak mungkin habis dalam masa sehari sahaja. Jadi, anda perlu untuk menginap di hotel yang berdekatan Putrajaya. Menginap Di Hotel Dorsett Jika Ke Putrajaya #BloggertalkPutrajaya Saya mewakili #bloggertalkputrajaya mencadangkan agar anda cuba untuk menginap di Hotel Dorsett Putrajaya. Lokasi Hotel Dorsett Putrajaya? Lokasi …

Ruang Hotel Luas Dan Selesa Bersama Keluarga #BloggertalkMelaka

Jika anda merancang untuk bersiar-siar di sekitar kota Melaka melebihi dua hari, homestay & hotel adalah keperluan paling atas. Tapi, dalam banyak-banyak pilihan saya jamin anda akan rasa keliru untuk pilih yang sesuai dengan kehendak masing-masing bukan? Ruang Hotel Luas Dan Selesa Bersama Keluarga #BloggertalkMelaka Kota Melaka terkenal dengan nilai-nilai sejarah yang tersendiri. Antara aktiviti yang boleh anda lakukan di Melaka seperti: Memahami sejarah kota …

Wajib Cuba Panjat Bukit Sinisian Jika Ke Kundasang

Antara lokasi kegemaran pelancong di Sabah, salah satunya adalah ke Kundasang. Tapi, biasanya setiap kali ke Kundasang, aktiviti sekadar pergi ke pekan Kundasang beli buah & sayur murah. Kemudian nikmati permandangan gunung dan rasa cuaca sejuk menggigil dari homestay masing-masing. Tahu tak, sebenarnya anda boleh buat bermacam aktiviti di Kundasang? Wajib Cuba Panjat Bukit Sinisian Jika Ke Kundasang Untuk mereka yang gemarkan aktiviti separa lasak, …

Peh Sedapnya Resepi Mudah Daging Salai Masak Merah

Bila teringat bau daging bakar atau biasanya ada yang gelarkan daging salai, bau terbakar tu saja dah buat kita terliur. Ummph, jarang sekali daging salai diolah menjadi masakan sambal merah. Selalu ada kat luar dalam fikiran mesti daging salai masak lemak cili api. Betul tak? Peh, sebut saja dah rasa sedap! Jadi, jom kita cuba pula resepi mudah daging salai masak merah. Bayangkan bau daging …

Betul Ke Romantik Suami Hilang Selepas Kahwin?

Saya pasti ramai kalangan isteri mengaku memahami suami masing-masing. Isteri biasanya arif tentang apa yang suaminya suka makan, apa hobi suami, siapa kawan-kawan mereka bahkan tahu mood suami dengan hanya melihat cara dan kelakuan suami pada satu-satu masa. Tetapi tidak semestinya isteri tahu semua perkara lebih-lebih lagi tentang bagaimana sang suami handle masa dan emosi dalam dirinya. Biasanya perkara ini berlaku bila isteri mula menganggap dia seorang sahaja …

Fahrin Ahmad Ikon Inspirasi Kempen The Best Of You 2016

Semalam lepas habis event, macam biasa Dhia akan buat sesi sharing ilmu secara percuma tentang apa yang Dhia tau pasal blog. Macamana nak jana pendapatan, cara naikkan trafik, and so on. So, semalam Kak Ella sebenarnya dah book Dhia seminggu awal untuk lepak sama. Haha! And Dhia memang serius suka kongsi ilmu dengan orang. Kalau ada kelas berbayar tu hanya sebagai syarat je pun. Sekarang …

5 Jutawan Ini Obses Baca Buku Paling Kurang Seminggu Sekali

Adakah anda tahu bahawa terdapat persamaan tabiat bagi mereka yang bergelar jutawan? Mereka membaca. Banyak. Terlalu banyak. Berikut adalah beberapa pemimpin perniagaan dan usahawan yang membuat membaca sebahagian besar daripada gaya hidup harian mereka: 1. Warren Buffett Warren Buffett pernah ditanya tentang kunci kepada kejayaan beliau, beliau menunjukkan ke arah timbunan buku-buku berhampiran dan berkata, “Baca 500 halaman seperti ini setiap hari. Itulah bagaimana pengetahuan berfungsi.” …

Siapa Steve Job Sebelum Bergelar Jutawan

Siapa tak kenal Steve Jobs? Seorang jutawan yang dikagumi dunia. Namun tidak ramai yang tahu kisah beliau sebelum kejayaan yang ditempanya. Steve Jobs adalah seorang ahli perniagaan Amerika dan ikon budaya. Beliau terkenal dengan dua perkara iaitu sebagai pengasas bersama Apple dan juga sebagai pengasas Pixar Animation Studios. Steve Jobs meninggal dunia pada usia 56 pada tahun 2011 dan beliau mempunyai nilai  aset bersih sebanyak …

Siapa John Hanke Disebalik Permainan Pokemon Go

Pokémon Go permainan mudah alih yang dihasilkan oleh Niantic kini menjadi fenomena diseluruh dunia semenjak ia dilancarkan. Permainan realiti ini memerlukan pemainnya meneroka dunia sebenar untuk mencari Pokémon, mengutip item di Pokéstops dan menakluk Gyms. Tahukah anda siapa disebalik permainan popular ini? Pengasas Pokémon Go sebenarnya adalah John Hanke yang juga merangkap CEO dan pengasas Niantic. Hanke merupakan penerima Bachelor of Arts (B.A.) dengan Plan II Kepujian daripada …