Lagu Terbaru Fazura Dan Estranged Buat Anda Ketagih

Pertama kali dengar lagu Fazura dan Estranged, band indie dari Malaysia, saya terus berhenti menulis & dengar alunan musik “hancur aku“. Ternyata kalini, padanan suara Fazura sangat lembut dan sangat best! Cuma satu saja kelemahan pada musik ni, lirik. Saya sangat memilih kalau bab lagu, selalu sangat dalam industri musik banyak yang extra sedap. Tapi, lirik di dalam lagu menghancurkan.

Anda perlu tahu ini, bait2 lagu yang kita lontarkan,  dengan rasa emosi, dengan bayangan pada minda akan memberi efek pada kehidupan. Ianya terlalu bahaya. Jika baik, maka baiklah yang datang. Jika negatif, maka negatif lah yang datang.

Lagu Terbaru Fazura Dan Estranged Buat Anda Ketagih

Lirik hancur aku Fazura & Estranged

Apa khabar teman

Ku perlu bicara

Kerna aku hilang tanpa kamu

Apakah ertinya kesemua ini

Ku merindukan kehadiranmu

Hancur..Hancur aku

Bila-bila saja hancur-hancur aku (2x)

Ooooo (Fazura)

Apa khabar teman

Ku perlu bicara

AHarap engkau cari diri aku

Apakah ertinya kesudahan ini

Sepatutnya kau rindu kehadiranku

Hancur..Hancur aku

Bila-bila saja hancur-hancur aku (2x)

Dalam lagu ini sendiri banyak memberi perhatian pada perkataan hancur. Hancur sesuatu perkataan yang tidak berapa elok untuk diucap berulang kali. Rasanya kategori lagu ni macam lagu Nana Sheme, “boleh blah”. Sama dari segi pengulangan lirik.¬†Terlalu mudah lirik macamni. Dan kurang memberi manfaat. Hanya memberi manfaat pada kesedapan telinga masing-masing saja. hehe

Cuba dengarkan lagu “hancur aku” oleh Fazura dan Estranged ni ok? Musik 5 bintang saya bagi! Lirik 0 bintang. Maaf ya.. Dan saya sangat suka suara Fazura! Ada potensi besar.

Respons Pembaca

berkata tentang ini

5 comments

  1. Pingback: Lagu Terbaru Fazura Dan Estranged Buat Anda Ketagih - Best Blogger Network
  2. lagu ini memamg best..kalau boleh liriknya jangan dihayati kerana membawa maksudnya yang kurang baik..

    biasalah lagu cinta..

    1. walau xmenghayati bait lagu akan masuk dalam subconcious mind manusia. Tetap akan mendatangkan efek tak elok.. Hihi..Kenapalah penulis lirik suka cipta lirik xbest ek..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *