Hidangan Bufet Ramadhan RM65 di Mandarin Court Hotel KL

Untuk anda yang tinggal di kota KL. Jika rasa ingin mencuba lokasi bufet ramadhan sekitar KL yang berharga bawah RM100, boleh cuba ke Mandarin Court Hotel KL. Lokasi yang terletak…

Read more »
4 Pulau Cantik di Johor Yang Anda Perlu Pergi Setiap Tahun

4 Pulau Cantik di Johor Yang Anda Perlu Pergi Setiap Tahun

Dulu pernah viral sekejap tentang kecantikan pulau-pulau yang ada di johor. Johor kian dikenali dengan kebersihan dan kejernihan air laut di pulau-pulau peribadi yang dahpun dibuka untuk kunjungan ramai. 4…

Read more »
syarikat enterprise beli rumah

Siapa Kata Pemilik Enterprise Tak Boleh Beli Rumah

Saya sendiri dah guna langkah ini untuk beli rumah-rumah saya sebelum ni 10 langkah di bawah ini untuk membeli rumah menggunakan duit bisnes enterprise: Tips 1 – Pastikan duit sales…

Read more »
tempat menginap putrajaya

Menginap Di Hotel Dorsett Jika Ke Putrajaya #BloggertalkPutrajaya

Berdasarkan dari artikel 10 Aktiviti Best di Putrajaya, rupanya banyak gila aktiviti yang anda boleh buat di Putrajaya. Dan kesemua aktiviti tersebut tidak mungkin habis dalam masa sehari sahaja. Jadi,…

Read more »
hotel melaka, hotel melaka luas selesa, hotel melaka murah, the straits & suite hotel melaka

Ruang Hotel Luas Dan Selesa Bersama Keluarga #BloggertalkMelaka

Jika anda merancang untuk bersiar-siar di sekitar kota Melaka melebihi dua hari, homestay & hotel adalah keperluan paling atas. Tapi, dalam banyak-banyak pilihan saya jamin anda akan rasa keliru untuk…

Read more »
Wajib Cuba Panjat Bukit Sinisian Jika Ke Kundasang

Wajib Cuba Panjat Bukit Sinisian Jika Ke Kundasang

Antara lokasi kegemaran pelancong di Sabah, salah satunya adalah ke Kundasang. Tapi, biasanya setiap kali ke Kundasang, aktiviti sekadar pergi ke pekan Kundasang beli buah & sayur murah. Kemudian nikmati…

Read more »
peh sedapnya resepi, resepi mudah daging masak merah, cara mudah masak, cara masak daging salai, resepi daging salai masak merah

Peh Sedapnya Resepi Mudah Daging Salai Masak Merah

Bila teringat bau daging bakar atau biasanya ada yang gelarkan daging salai, bau terbakar tu saja dah buat kita terliur. Ummph, jarang sekali daging salai diolah menjadi masakan sambal merah….

Read more »

Betul Ke Romantik Suami Hilang Selepas Kahwin?

Saya pasti ramai kalangan isteri mengaku memahami suami masing-masing. Isteri biasanya arif tentang apa yang suaminya suka makan, apa hobi suami, siapa kawan-kawan mereka bahkan tahu mood suami dengan hanya melihat cara…

Read more »

Fahrin Ahmad Ikon Inspirasi Kempen The Best Of You 2016

Semalam lepas habis event, macam biasa Dhia akan buat sesi sharing ilmu secara percuma tentang apa yang Dhia tau pasal blog. Macamana nak jana pendapatan, cara naikkan trafik, and so…

Read more »

5 Jutawan Ini Obses Baca Buku Paling Kurang Seminggu Sekali

Adakah anda tahu bahawa terdapat persamaan tabiat bagi mereka yang bergelar jutawan? Mereka membaca. Banyak. Terlalu banyak. Berikut adalah beberapa pemimpin perniagaan dan usahawan yang membuat membaca sebahagian besar daripada gaya…

Read more »

Siapa Steve Job Sebelum Bergelar Jutawan

Siapa tak kenal Steve Jobs? Seorang jutawan yang dikagumi dunia. Namun tidak ramai yang tahu kisah beliau sebelum kejayaan yang ditempanya. Steve Jobs adalah seorang ahli perniagaan Amerika dan ikon…

Read more »
John Hanke Disebalik Permainan Pokemon Go

Siapa John Hanke Disebalik Permainan Pokemon Go

Pokémon Go permainan mudah alih yang dihasilkan oleh Niantic kini menjadi fenomena diseluruh dunia semenjak ia dilancarkan. Permainan realiti ini memerlukan pemainnya meneroka dunia sebenar untuk mencari Pokémon, mengutip item di…

Read more »