Inspirasi Archive

Aku Hamil Selepas Minum Air Taugeh. Cara Masak Macamni

Untuk yang tertanya macamana cara aku masak air taugeh ni? Sebenarnya aku dua tiga kali jugak buat air taugeh. Tapi sudahnya aku tak minum. Haha. Hangat-hangat tahi ayam. Sebab aku kan dibekalkan clomid, jadi aku rasa boleh pregnant lah bila dah dibekalkan ubat doktor. Tapi rupanya sangkaan tu salah sama sekali. Haha. Korang boleh baca lah kat artikel sebelum ni okay? Baca Kat Perjalanan TTC …

Cara Kesan Waktu Subur Dengan Tepat Selepas Telur Matang

Kalau korang da sampai artikel ni, maknanya korang da baca artikel aku Pregnant Selepas Berurut Dengan Ibu Nisa. Whatsapp saya (dhiavivadea) kat no 01116026692 untuk no telefon & maps ke rumah ibu Nisa. Sebab saya lambat reply jika korang tanya di blog. Ok, macamana aku tau hari aku subur? Sedangkan period aku tak tetap? Macam yang aku bagitau kat artikel atas, aku tau cycle period selepas …

6 Tahun Aku Tunggu Baby Dan Aku Hamil Lepas Pergi Berurut

Assalamualaikum.. Waktu aku publish artikel ni, itu bermakna usia kandungan aku masuk ke trimester seterusnya.  Harap tiada yang tanya bila due date atau berapa usia kandungan aku. Korang ada baca tak tentang usaha aku nak pregnant sebelum ni? ***Peringatan: artikel ni agak panjang untuk dibaca & mungkin ada yang akan pening baca. Jadi, saranan aku, korang catit tarikh-tarikh yang aku sebut dan perhatikan flow rawatan …

Diet Sehari Je Dah Turun Berat 1.4kg, Wanita Ini Kongsi Tips Cepat Kurus

Masalah berat badan berlebihan ni rasanya kebanyakan orang Malaysia akan hadap benda ni. Dan untuk cepat kurus, mereka yang bermasalah berat akan mengambil suplement untuk kurus walhal sebenarnya? Suplemen untuk kurus adalah bulls**!t. Sebab untuk jangka masa panjang, pil kurus ni akan bagi kesan sampingan pada pinggang korang. Cara untuk kurus cepat sebenarnya sangat mudah. 70% daripada makanan dan selebihnya pada senaman. Tapi, untuk konsisten …

Sis Tak Pakai Produk, Sis Lari Ja. 63kg – 48kg 3 bulan.

Banyak dah sebenarnya inspirasi untuk kurus ni. Dari yang teknikal nak jaga pemakanan sampailah yang buat jadual untuk bersenam. Tolak tepi copywriting produk kurus yang setiap hari lalu di timeline Facebook, Instagram dan twitter, teknik kurus secara natural lebih diminati orang ramai. (At least mereka share atau simpan untuk bacaan di kemudian hari) Perkongsian Syauqina Akmar untuk kurus dalam masa 2-3 bulan ni agak mudah …

Poster Badang The Movie Dikecam, Designer Tampil Beri Idea Baru

Perasan tak poster filem Badang Adiwira Sepanjang zaman telah tersebar di Group Movie Addict di Facebook dan mendapat kecaman dari ramai pihak? Saya sendiri kurang berpuas hati dengan design poster filem ini walaupun saya bukanlah pereka grafik, jauh sekali merekabentuk poster. Saya percaya kecaman dan kutukan yang dilemparkan netizen adalah disebabkan mereka percaya ada pihak yang boleh buat poster lebih baik dari versi yang asal. …

Tips Untuk Buat Temujanji di Klinik Dr Hamid Arshat

Perkongsian ini diharap dapat membantu wanita kat luar sana yang ingin hamil cepat. 22/5 aku decide untuk redah pergi klinik Dr Hamid. Aku pernah gugur tahun 2013 waktu usia kandungan 11 minggu. Lepas gugur, memang tak follow up dengan doktor sebab faktor malas, busy, macam2 alasan lah. Haha. Tahun ni baru decide untuk jumpa Dr Hamid Arshat. Tu pun kenal dari tahun lepas kat FB. …

Siapa Kata Pemilik Enterprise Tak Boleh Beli Rumah

Saya sendiri dah guna langkah ini untuk beli rumah-rumah saya sebelum ni 10 langkah di bawah ini untuk membeli rumah menggunakan duit bisnes enterprise: Tips 1 – Pastikan duit sales masuk ke dalam akaun business, bukan peribadi. Bagi yang menjalankan business enterprise, pastikan setiap jualan atau sales yang masuk ke dalam business kita adalah melalui akaun bank syarikat. Jangan guna akaun bank peribadi. Kerana, kita …

Fahrin Ahmad Ikon Inspirasi Kempen The Best Of You 2016

Semalam lepas habis event, macam biasa Dhia akan buat sesi sharing ilmu secara percuma tentang apa yang Dhia tau pasal blog. Macamana nak jana pendapatan, cara naikkan trafik, and so on. So, semalam Kak Ella sebenarnya dah book Dhia seminggu awal untuk lepak sama. Haha! And Dhia memang serius suka kongsi ilmu dengan orang. Kalau ada kelas berbayar tu hanya sebagai syarat je pun. Sekarang …

5 Jutawan Ini Obses Baca Buku Paling Kurang Seminggu Sekali

Adakah anda tahu bahawa terdapat persamaan tabiat bagi mereka yang bergelar jutawan? Mereka membaca. Banyak. Terlalu banyak. Berikut adalah beberapa pemimpin perniagaan dan usahawan yang membuat membaca sebahagian besar daripada gaya hidup harian mereka: 1. Warren Buffett Warren Buffett pernah ditanya tentang kunci kepada kejayaan beliau, beliau menunjukkan ke arah timbunan buku-buku berhampiran dan berkata, “Baca 500 halaman seperti ini setiap hari. Itulah bagaimana pengetahuan berfungsi.” …

Siapa Steve Job Sebelum Bergelar Jutawan

Siapa tak kenal Steve Jobs? Seorang jutawan yang dikagumi dunia. Namun tidak ramai yang tahu kisah beliau sebelum kejayaan yang ditempanya. Steve Jobs adalah seorang ahli perniagaan Amerika dan ikon budaya. Beliau terkenal dengan dua perkara iaitu sebagai pengasas bersama Apple dan juga sebagai pengasas Pixar Animation Studios. Steve Jobs meninggal dunia pada usia 56 pada tahun 2011 dan beliau mempunyai nilai  aset bersih sebanyak …

30 Inspirasi Kasut Louboutin Jadi Kegilaan Wanita Satu Dunia

Christian Loubotin. Siapa yang tak kenal dengan nama di atas kan? Beliau ialah pereka kasut tumit tinggi yang sangat digilai oleh wanita seluruh dunia termasuklah di kalangan selebriti. Rekaan kasut jenama Louboutin sangat unik dan setiap rekaan beliau pasti menarik perhatian wanita untuk sarung terus di kaki. Malah tekstur pada kasut juga nampak eksklusif dan reka bentuk kasut kelihatan selesa dan sesuai dipakai walaupun tumit …