Tips Archive

Aku Hamil Selepas Minum Air Taugeh. Cara Masak Macamni

Untuk yang tertanya macamana cara aku masak air taugeh ni? Sebenarnya aku dua tiga kali jugak buat air taugeh. Tapi sudahnya aku tak minum. Haha. Hangat-hangat tahi ayam. Sebab aku kan dibekalkan clomid, jadi aku rasa boleh pregnant lah bila dah dibekalkan ubat doktor. Tapi rupanya sangkaan tu salah sama sekali. Haha. Korang boleh baca lah kat artikel sebelum ni okay? Baca Kat Perjalanan TTC …

Cara Kesan Waktu Subur Dengan Tepat Selepas Telur Matang

Kalau korang da sampai artikel ni, maknanya korang da baca artikel aku Pregnant Selepas Berurut Dengan Ibu Nisa. Whatsapp saya (dhiavivadea) kat no 01116026692 untuk no telefon & maps ke rumah ibu Nisa. Sebab saya lambat reply jika korang tanya di blog. Ok, macamana aku tau hari aku subur? Sedangkan period aku tak tetap? Macam yang aku bagitau kat artikel atas, aku tau cycle period selepas …

6 Tahun Aku Tunggu Baby Dan Aku Hamil Lepas Pergi Berurut

Assalamualaikum.. Waktu aku publish artikel ni, itu bermakna usia kandungan aku masuk ke trimester seterusnya.  Harap tiada yang tanya bila due date atau berapa usia kandungan aku. Korang ada baca tak tentang usaha aku nak pregnant sebelum ni? ***Peringatan: artikel ni agak panjang untuk dibaca & mungkin ada yang akan pening baca. Jadi, saranan aku, korang catit tarikh-tarikh yang aku sebut dan perhatikan flow rawatan …

Diet Sehari Je Dah Turun Berat 1.4kg, Wanita Ini Kongsi Tips Cepat Kurus

Masalah berat badan berlebihan ni rasanya kebanyakan orang Malaysia akan hadap benda ni. Dan untuk cepat kurus, mereka yang bermasalah berat akan mengambil suplement untuk kurus walhal sebenarnya? Suplemen untuk kurus adalah bulls**!t. Sebab untuk jangka masa panjang, pil kurus ni akan bagi kesan sampingan pada pinggang korang. Cara untuk kurus cepat sebenarnya sangat mudah. 70% daripada makanan dan selebihnya pada senaman. Tapi, untuk konsisten …

Tips Untuk Buat Temujanji di Klinik Dr Hamid Arshat

Perkongsian ini diharap dapat membantu wanita kat luar sana yang ingin hamil cepat. 22/5 aku decide untuk redah pergi klinik Dr Hamid. Aku pernah gugur tahun 2013 waktu usia kandungan 11 minggu. Lepas gugur, memang tak follow up dengan doktor sebab faktor malas, busy, macam2 alasan lah. Haha. Tahun ni baru decide untuk jumpa Dr Hamid Arshat. Tu pun kenal dari tahun lepas kat FB. …

Siapa Kata Pemilik Enterprise Tak Boleh Beli Rumah

Saya sendiri dah guna langkah ini untuk beli rumah-rumah saya sebelum ni 10 langkah di bawah ini untuk membeli rumah menggunakan duit bisnes enterprise: Tips 1 – Pastikan duit sales masuk ke dalam akaun business, bukan peribadi. Bagi yang menjalankan business enterprise, pastikan setiap jualan atau sales yang masuk ke dalam business kita adalah melalui akaun bank syarikat. Jangan guna akaun bank peribadi. Kerana, kita …

15 Kod Warna Lipstik Nude MAC Yang Anda Pasti Beli

Nowadays ramai gadis yang gemar dengan lipstik. Boleh dikatakan barang ‘wajib’ yang mesti dicalit pada bibir supaya muka nampak lebih berseri even mahu ke pasar malam. Namun, gadis-gadis ini mahu lipstik yang tidak terlalu menyerlah dan boleh membuatkan bibir nampak lebih natural.  15 Kod Warna Lipstik Nude MAC Yang Anda Pasti Beli So lipstik berwarna Nude jenama MAC sangat sesuai pada gadis yang ingin kan bibir …

5 Ciri Sebenar Wanita Yang Menjadi Idaman Lelaki

Sering kita dengar pepatah ‘perigi mencari timba’ kan? Wahai gadis, kalau anda mahukan lelaki yang anda gemari jadi anda kena jaga perilaku & anda kena tahu ciri-ciri wanita yang menjadi idaman lelaki tersebut. Bukan main terjah saja. Lelaki paling tidak suka pada wanita yang agak ‘gelojoh’ ni. Haha 5 Ciri Sebenar Wanita Yang Menjadi Idaman Lelaki Di sini, saya ingin kongsikan ciri-ciri wanita yang menjadi pilihan setiap lelaki. 1. …

5 Bidang Pekerjaan Yang Sering Jadi Pilihan Lelaki

Zaman kini sebenarnya sudah tidak ada istilah itu kerjaya lelaki dan ini kerjaya kaum wanita. Boleh dikatakan begitu banyak pekerjaan hari ini yang disertai daripada kedua-dua gender ini. Dalam teori Holland ada menyatakan faktor kejaya boleh dipergaruhi oleh 6 jenis personaliti manusia iaitu realistik, penyelidikan, artistik, sosial, keusahawanan dan konvensional. Dan daripada 6 jenis personaliti ini akan membentuk minat kita dalam kerjaya. Minat sahaja tidak …

4 Cara Mudah Pikat Lelaki Yang Awesome

Kenapa minah ni asyik bagi aku makanan eah? Lepastu dia punya muka dah macam opera cina aku tengok. Dari jauh aku dah bau minyak wangi dia. Bila dengan aku asyik senyum jer tapi bila dengan laki lain muka garang macam singa! Kenapa eah? – kata seorang lelaki dalam hatinya Wahai lelaki, takkan tu pun tak faham lagi? Jika ada wanita yang buat sedemikian maknanya dia …

7 Kesilapan Semasa Temuduga Yang Perlu Dielakkan Oleh Calon

Sewaktu calon menghadiri sesi temuduga seharusnya perlu dielakkan daripada melakukan kesilapan-kesilapan yang tidak sepatutnya. Sesi temuduga adalah salah satu cara majikan untuk membuat tapisan dan memilih calon mana yang sesuai untuk diserap masuk bekerja dengan mereka. Sudah pastinya majikan akan memilih calon yang terbaik. Jadi setiap calon perlu pastikan tidak melakukan kesilapan semasa temuduga yang mungkin akan menutup peluang anda untuk mendapatkan jawatan yang dipohon. …