Homemade Murtabak Sardin Guna Biskut

m1

Ada ke orang buat murtabak guna biskut?

Homemade Murtabak Sardin Guna Biskut

Selalu kita beli atau buat murtabak kena guna tepung, telur dan lain-lain kan. Ok kalini nak bagi resepi murtabak sardin guna biskut cracker. Mudah dan jimat tau! Resepi ni dari Noy Green.

Bahan-bahan :

Sardin ( Ambil isi je, kuahnya tak payah)

Biskut cream crackers

Bawang Merah

Lada Merah Besar

Daun sup

Planta

Telur 4 biji

Santan

Cara-caranya :

m2

Ni bahan-bahannya

m3

Campurkan air suam dan santan

M4

Rendam biskut dalam santan+air suam tadi. Jangan lama sangat nanti lembik

M5

Sapu planta kat dulang supaya masa bakar tak melekit

M6

Susun biskut yang dah direndam tadi

M8

Tabur sardin, lada merah besar, daun sup dan telur yang dah dipukul.

M9.

Tambah lagi biskut dan ulang cara atas tu. Okey?

M10

Bakar dalam setengah jam. Agak-agak dah naik bau dan kekuningan kira dah masak la tu.

M11

Tadaa~ Ni lah murtabak sardin guna biskut! Yummy

Nanti nak cuba buat lah! Tapi saya nak tambah cheese kat tiap biskut! Mesti lagi yummehhhh

Korang mungkin berminat nak tahu apa Formula Kurus Yang Seimbang

 

Respons Pembaca

berkata tentang ini

3 comments

  1. Pingback: Homemade Murtabak Sardin Guna Biskut - Best Blogger Network
  2. Pingback: Resepi Mudah Homemade Black Pearl Cool Blog - Best Blogger Network

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *