Jack Storms Mampu Buat Anda Gilakan Seni Kaca

Terpegun tanpa kata, saat pertama melihat video hasil karya kaca Jack Storms. Lapisan kaca diolah dan diproses menghasilkan warna pelangi yang cantik sama seperti kasut kaca Cinderella. Saya pun dah siap- siap berangan berlari-lari turun tangga macam Cinderella, dengar bunyi kasut kaca terjatuh pun dah rasa.. Woww! Apalagi, kalau betul-betul ada bukan? Hahah! Anda mungkin gilakan ukiran kaca selepas ini.

Sumber dari Facebook JackStorms & Laman web  Rasmi Beliau.

jackstormsnew-03

Jack Storms, pereka kaca tersebut berasal daripada New Hamsphire. Idea dan kreativiti beliau tercetus semasa masih lagi menuntut di Universiti Plymouth State. Proses untuk menghasilkan satu karya mengambil masa berminggu untuk siap. Namun, hasil selepas itu, memang akan membuatkan anda terdiam.

Baca Juga Harga Mesin Butang Bungkus Murah Di Malaysia

jack-storms

Harga ukiran kaca bermula serendah Usd 6,000 hingga Usd 50,000 + , bergantung pada saiz , rekaan serta kerumitan pemprosesan. Kepingan bersaiz kecil biasanya dalam anggaran Usd 6,000 ke Usd 10,000. Kepingan bersaiz medium pula berharga Usd 10,000 KE Usd 18,000. Kepingan besar Usd 18,000 hingga Usd 50,000.  Proses ukiran mengambil masa seawal 6 minggu hingga 24 minggu. Makin besar, makin lama untuk menyiapkan 1 rekaan “masterpiece” oleh Jack Storms.

Dijamin anda mungkin boleh pakai kasut kaca cinderella yang sebenar selepas tengok hasil karya Jack Storms.  Jom saksikan video, antara karya terbaik Jack Storms ( anda akan faham kenapa saya kata dah boleh pakai kasut kaca sebenar. Hihi )

Next Story Cara Betul Potong Ayam Dengan Pantas,  Yang Rami Masih Belum Tahu

One thought on “Jack Storms Mampu Buat Anda Gilakan Seni Kaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *