28 Idea Genius Mengabadikan Hasil Kraftangan Bersama Anak-Anak.

Anda pernah mengalami ketandusan idea? Lebih-lebih lagi apabila ingin memenuhi masa bersama anak-anak dengan aktiviti yang best. Dan kebiasaannya masa kecil kami dahulu, di sekolah cikgu pasti akan meminta pelajar untuk membuat kerja seni menggunakan bahan-bahan dari rumah dan membentuk lukisan yang kreatif. Kami pasti begitu juga anda dan anak-anak anda sekarang ni. Betul tak?  

Dan walaupun idea ni nampak macam ” owh, simple je”, ” owh, senang je ni”, Tapi bila sampai waktu untuk buat lukisan, tanpa cetusan idea sebegini, pasti anda dan anak anda akan mengalami sedikit kebuntuan idea.
#1 Lukisan anak anda di atas kertas dicetak menjadi barangan 3d
#2 Lukisan ditukar menjadi keychain

Baca Ini Juga Walaupun Bersaiz Kecil, Anda Tak Terfikir 6 Barang Ini Sangat Berguna Di Kolej Nanti

#3 Kumpulkan lukisan dan satukan dalam 1 frame

#4 Pin kan hasil seni lukisan anak anda terus ke bingkai gambar
#5 Bedsheet dipenuhi dengan lukisan tangan anak. Guna pen yang khas untuk lukis atas kain

 Baca 9 Lukisan Anak Yang Diperkemaskan Oleh Bapa. Tekstur Yang Real

#6 Lukisan khas terus atas tshirt kosong
#7 Buat atas Sapu tangan pun ok jugak selain tea towel
#8 Kemas dalam bingkai gambar

#9
#10 Lukisan doodle ditukar menjadi Mini Bear? Haha. Tak tahu nak gelarkan apa
#11 Seni karyon yang dicairkan 
#12 Guna tali dan ikat pada bongkah kayu untuk menghasilkan corak lukisan begini

#13 See? Guna belon pun dah boleh dapat corak yang kreatif

#14 Melukis menggunakan Glitter. Ada banyak dijual di kedai buku

#15 Kalau jumpa dedaun kering yang pelik bentuknya, jangan dibuang..

#16 Lukisan daun lagi..Hehe


Sumber homesthetics & buzzfeed

Respons Pembaca

berkata tentang ini

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *