Produk Herba Semula Jadi Lagi Bagus Daripada Ubat Hospital

herb1

Gambar dari eh.com.my

Herba? Mesti ramai yang tak berapa suka dengan herba kan? Herba tak buat apa-apa pun kat korang. Kenapa tak suka? Huhu

Produk Herba Semula Jadi Lagi Bagus Daripada Ubat Hospital

Seperti yang kita tahu, CT Herbs Spices Nasuha adalah salah satu produk kesihatan yang berasaskan herba berkualiti tinggi dan mempunyai ladang yang terbesar di Asia. Meh nak gitau apa kebaikan produk teh herba Nasuha ni. Yang nak kurus leh teruskan baca. Hihi

Oh ya, antara nama teh-teh herba ni ialah Garcinia, Schapium, Gora, Serico, Centella, Cinnamon dan Noni.

3

Garnicia ni sebenarnya daripada asam gelugur. Tau asam gelugur? Asam gelugur tu bila dikeringkan akan jadi asam keping. Ini boleh mengurangkan kolesterol dan asid lemak dalam badan, mengurangkan selera makan dan meningkatkan suhu badan, membantu untuk berhenti merokok dengan meransangkan proses themogenesis.

4

Schapium ni dari pokok kembang semangkuk. Ia boleh membantu dan merawat selsema, batuk, asthma, resdung, mengurangkan panas badan, dan melegakan sistem pernafasan.

5

Gora ni untuk melegakan kelesuan fizikal dan untuk kecerdasan. Siapa yang daya tenaga makin kurang boleh minum ni.

6

Serico untuk memperbaiki peredaran darah, melegakan sakit kembung perut, melawaskan kencing/buang air kecil, dan melawaskan buang air besar. Senang cerita ia boleh merencatkan pertumbuhan sel kanser.

7

Centella daripada pegaga. Ia boleh memperbaiki peredaran darah, mengurangkan kelesuan, meningkatkan daya ingatan dan bagus untuk kesihatan kulit.

8

Cinnamon ni kayu manis. Ia boleh memperbaiki peredaran darah, membantu penghadaman, melegakan sakit dan kembung perut, melancarkan haid, melegakan senggugut dan keputihan serta bagus untuk kulit kering dan jerawat.

9

Noni daripada mengkudu boleh memperbaiki peredaran darah, melegakan sakit-sakit sendi, membantu penghadaman, merawat rambut yang bermasalah dan boleh membantu menghitamkan rambut.

Dah baca habis? So korang suka minum yang mana? Saya suka Centella. Rasa dia tawar tak tawar gitu lah. Haha. Sedap la jugak.

Sebenarnya ramai lagi yang tak tahu rahsia hebat herba-herba ni. Pengasas produk herba Nasuha ni bukan buat teh herba saja, malah ada rempah ratus iaitu jenama Mak Siti dan ada sabun samak/sertu. Yang penting produk ini dijamin halal. Nak makan atau pakai pun tak was-was. Memang best.

*Gambar teh herba daripada nasuhaherbsparadise.blogspot

Baca juga Berat Turun Cepat Dengan Menu Ini

 

 

Respons Pembaca

berkata tentang ini

One comment

  1. Pingback: Produk Herba Semula Jadi Lagi Bagus Daripada Ubat Hospital - Best Blogger Network

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *