Seni Lukisan 3D Langkawi Inspirasi Luar Negara? Tun Mahathir Sangat Sporting

Muzium 3D yang terletak di langkawi kini makin menjadi tumpuan rakyat Malaysia dan pelancong juga. Apa yang menambah tarikan ialah, Art In Paradise (nama tempat tersebut), merupakan muzium 3D terbesar di Malaysia & kedua terbesar di dunia! Pehh..Mantap habis!
#1 Tun Mahathir di pintu lukisan pisau yang dibaling ke arahnya

#2 Tun Siti Hasmah kelihatan  seperti merentas ombak atas papan selancar ombak
Kos pembinaan muzium 3D ini mencecah 17 juta dan berlokasikan di Oriental Village, Pantai Kok, Langkawi. Artikel milik Magicalips. Dan telahpun dibuka untuk kunjungan ramai awal Januari 2015 yang lalu.Apa yang best di sini? Untuk makluman ada juga beberapa kawasan di Malaysia yang aktif mempamerkan seni lukisan 3d. Antaranya di sekitar seksyen 7, Shah Alam.
#3 Tun salam diri sendiri. Heheh
#4 Kami pernah buat 1 artikel tentang lukisan seperti ini di luar negara. Memang wujud perhentian bas sebenar sebegini. Baca Di sini 10 Stesen Bas Yang Membuatkan Anda Ketagih Naik Bas Hari- hari
Untuk di Langkawi pula, muzium ini bertempatkan di dalam bangunan 3 tingkat dengan keluasan 2000 meter persegi, dan terbahagi kepada 9 zon (interaktif 1&2, Fantasi, klasik, tema egyptian, istana lama, pemandangan di Malaysia, ilusi optik, akuarium, safari. Artikel milik Magicalips. Tahniah juga kerana muzium ini mendapat pengiktirafan Malaysian Book Of Record di mana menampilkan lebih 100 lukisan 3D yang dihasilkan oleh 23 Korean artis dan kerjasama bersama artis tempatan juga.
Antara aktiviti menarik di muzium ini seperti menaiki kereta kabel, wayang 6d, Langkawi duck tour, dan lain-lain. 

#5 Hampir menipu mata kami.Haha!

#6 Little dwarfs?? 

#7 Proses pembikinan seni lukisan 3d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *