Isteri Hidap Tumor Tahap 4 Carikan Kekasih Untuk Suami

Seorang perempuan bernama Feng Ying membuatkan semua penonton mengeluarkan air mata di dalam sebuah rancangan realiti TV bertajuk China Dream Show di China. Feng Ying yang mengidap tumor otak tahap 4 akan membuat Craniotomy di Beijing iaitu pembedahan tempurung otak keesokan paginya selepas muncul dalam rancangan itu. Oleh sebab itu Feng Ying membuat permintaan supaya keluarga termasuk suaminya ‘dihilangkan’ dari rancangan itu supaya beliau boleh memberitahu kepada Cikgu Popo (Host Rancangan) tentang impiannya.

Suaminya dipanggil semula ke pentas tetapi kesemua penonton diminta untuk merahsiakan impian Feng Ying iaitu untuk mencarikan suaminya teman wanita yang baru untuk menjaganya sekiranya Feng Ying gagal dalam pembedahan tempurung otak itu. Feng Ying, 23 dan suaminya bertemu pada Februari 2014 melalui fungsi Shake pada Aplikasi WeChat dan berkahwin pada Mac 2014.

We may have heard of too many love stories, but Feng’s story makes us believe that love has magic and that smiles can defeat the pain of the body.

Isteri Hidap Tumor Tahap 4 Carikan Kekasih Untuk Suami

Cerita cinta mereka berakhir dengan kegembiraan kerana pembedahan tempurung otak di Beijing telah berjaya. Kos pembedahan pula ditanggung sepenuhnya oleh 3 penaja sebanyak 200,000 Chinese Yuan atau lebih kurang USD32,000.

Lihat juga : Robot Bantu Pesakit Stroke Berjalan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *